Gastenboek

Willen jullie graag andere ouders warm maken voor de begeleiding van een vroedvrouw?

Delen jullie graag jullie ervaringen rondom de cursus 'Actief bevallen', de prenatale consultaties, de begeleiding tijdens de geboorte van jullie baby, de postnatale zorgen, babymassage,...

 

Laat dan hier een berichtje achter...

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Marjolein (donderdag, 22 december 2016 18:31)

  De vroedvrouw...
  Een synoniem hiervoor zou 'mijn redder in nood' kunnen zijn! Alle zaken waarover we als kersverse ouders twijfelden konden we bevragen zonder veroordeeld te worden. Wetende dat we altijd beroep konden doen op haar gaf ons al een geruster gevoel.
  Ondanks dat ik dacht te weten wat borstvoeding inhield bleek de extra hulp broodnodig. Deels door Yakina geef ik ondertussen, totaal onverwachts, reeds meer dan 9 maand borstvoeding..

  Wetende dat ik nu nog steeds met ons zoontje van 9 maand nog steeds terecht kan bij jullie... Geweldig!

  Bij iedere zwangere vriendin doe ik een ellenlang pleidooi voor een (lactatiedeskudinge) vroedvrouw!

 • #2

  Maria & Michael (vrijdag, 23 december 2016 11:54)

  Superbegeleiding van deze vroedvrouwen! Zonder hen zouden we met onze handen in ons haar gezeten hebben. Niet alleen na de geboorte, maar ook maanden nadien staan ze nog steeds paraat en mogen we met al onze vragen bij hen terecht. Een dikke pluim voor de vroedvrouwen, 't is een ongewaardeerde job, maar ze zijn zo belangrijk!

 • #3

  Lieselot Vervaeck (vrijdag, 23 december 2016 16:43)

  De keuze voor een thuisbevalling is niet evident maar na kennis gemaakt te hebben met de oever en vroedvrouw(en) was er geen twijfel meer mogelijk.
  Dankzij de interessant leerrijke cursus die we vooraf volgden, op een warme en persoonlijke manier gebracht, wisten mijn man en ik wat we konden verwachten maar belangrijker nog, wat wel en niet paste in ons geboorteplan! De vroedvrouwen laten je hier bewust over nadenken zonder dat er een juist of fout is. Het feit dat de vroedvrouwen van onze wensen op de hoogte waren, was een hele geruststelling.
  Ik had het fantastische geluk om thuis te mogen bevallen. Samen met de vroedvrouwen en huisarts werd dit een heel bijzonder, mooi, intens en intiem moment. Zij maakten dit mede mogelijk en wij zijn hen ontzettend dankbaar! Ook de nazorg achteraf kunnen we alleen maar aanraden. Dank u!!!

 • #4

  Julie en jimmy (woensdag, 28 december 2016 14:04)

  Bedankt minke voor zoveel warmte, zoveel zorgzaamheid, waardevol advies, oprechte interesse, enorm fijne babbels (die ik zal missen)…Maar vooral bedankt om er te zijn als persoon...gelijk wanneer en gelijk met welke vraag. Met evenveel zorg en liefde als ware het je eigen kindje volgde je ons zoontje op!
  Je bent er 1 uit de duizend .
  Ik geef jullie zeker door aan al mijn zwangere vriendinnen

 • #5

  Virginie (donderdag, 29 december 2016 16:10)

  Begin 2016 mocht ik mijn dochtertje verwelkomen.
  Na het verblijf in het ziekenhuis was ik zo blij dat Yakina er was met haar tips rond de borstvoeding.
  Dankzij haar bleef ik er telkens opnieuw voor gaan (ook al was het soms erg lastig) en kreeg Ellis zoals ik het wilde borstvoeding tot ik terug ging werken.
  Ook de babymassage bij Minke was heerlijk genieten en een superleuke ervaring.
  Dankjewel hiervoor!
  Als ik ooit een tweede kindje krijg, doe ik zeker opnieuw beroep op jullie!

  Liefs, Virginie

 • #6

  Lotte en Dries (woensdag, 25 januari 2017 22:09)

  Zelfs een bijzondere situatie is voor hen niet teveel. Doordat ik zwanger was van een tweeling, werden de onderzoeken sowieso bij de gynaecoloog gedaan. Toch kon ik met al mijn vragen bij Minke terecht. Vragen over borstvoeding, over hoe een bevalling er kon uitzien, samen een geboorteplan bespreken, welke herbruikbare luiers te gebruiken, ... niets was teveel. Ik genoot ook enorm van de zwangerschapsyoga die aangeboden wordt en volgde een avond 'draagdoeken'. Zelf geboeid door het hele gebeuren voelde ik me enorm gesteund en werden we goed geïnformeerd. Zeker op onzekere momenten konden we bij haar terecht.Niet te onderschatten waardevol! Na de geboorte waren de huisbezoeken van enorm belang. Niet alleen voor het slagen van de borstvoeding, maar ook voor de tips and tricks en de morele ondersteuning. De babymassage was zalig zowel voor ons als voor de tweeling. Ook de begeleiding voor de voeding aan 6 maanden was heel goed en interessant. Kortom, niet anders dan lof, vooral omdat ze je op jouw maat begeleiden en een goeie begeleiding bij de borstvoeding van cruciaal belang is. Een echte ondersteuning die meer dan de moeite waard is, onmisbaar!

 • #7

  Lieselot (donderdag, 26 oktober 2017 13:46)

  Als je dochter 3 jaar geleden na 5 dagen ziekenhuis nog steeds niet goed drinkt aan de borst en je zoon 5 maanden geleden onverwacht beslist om thuis ter wereld te komen... als je dan 2 keer top-vroedvrouw Yakina aan je zijde hebt staan, dan heb je je kinderen de beste start gegeven die je voor kleintjes alleen maar kan dromen! x

 • #8

  Loes (maandag, 26 februari 2018 21:40)

  26 februari 2017 21u30: mijn water breekt. Het moment waar ik zo naar uitkeek was aangebroken.
  De arbeid die wou ik thuis doen, om de kans te krijgen alles zo natuurlijk mogelijk te doen verlopen.
  Snel even de wachtdienst bellen, want zoals het bij ons in de genen zit, kan het een snelle bevalling worden. Ik loop ondertussen nog vrolijk rond en heb gewoon ietwat rugpijn.
  Jana komt een uurtje later aan. Die rugpijn blijken weeën te zijn. Oeps wist ik niet. Jana is de rust zelve. Even voelen hoe de baby ligt. Baby ligt niet optimaal, het rugje zou best aan de andere kant liggen blijkbaar. Enkele oefeningen doen. De derde oefening gaat niet zo vlot, ik heb nu toch wel pijn. Even controleren: wow 9cm.
  WAT??? Snel beslissen, naar het ziekenhuis of thuisbevallen.
  Beslissing is snel genomen dan: ik weet niet hoe je dit moet tegenhouden in de auto, dan maar thuis.
  Snel Minke bellen en de dokter. Niet veel later zijn ze er. Ook de rust zelve.
  Die moeten dit gewoon zijn denk ik. Geeft wel vertrouwen.
  27 februari 2017: 00u49 kindje is geboren.

  BEDANKT voor de rust die jullie uitstraalden. Dit gaf me vertrouwen om onverwachts te kiezen voor een thuisbevalling.
  Ook bedankt voor de steun tijdens de borstvoeding die pijnlijk was en niet vlotte. Ik ben trots om te zeggen dat ik het mede hierdoor toch nog heb kunnen volhouden en met plezier heb gedaan/doe tot nu.
  BEDANKT BEDANKT BEDANKT

 • #9

  Nienke (maandag, 05 maart 2018 16:01)

  Waar zal ik beginnen? Klinkt het raar om te zeggen... 17 jaar geleden? Wanneer mijn kleinste broer thuis geboren werd samen met vroedvrouw Marieke en Dr. Niek? Het leek allemaal zo normaal, dacht ik als 8 jarig meisje. Een lieve mevrouw en dokter Niek die voor mama en broer zorgen en een knusse sfeer. Nu 17 jaar later stonden mijn man en ik voor de zelfde keuze : Zullen we voor ons 1e kindje maar beter de arbeid zo lang mogelijk thuis volhouden en daarna naar het ziekenhuis? Dat wordt wel vaker gezegd... Misschien is het toch wel veiliger... Tot ik bij 20 weken zwangerschap op gesprek ging met Sofie .. Dan kwam dat warme gevoel weer helemaal terug! Als snel rees de vraag bij ons : “en waarom dan toch niet thuis?”” Wat kan er mislopen?” het vertrouwen hadden we sowieso! Na een zeer fijne, warme cursus actief bevallen waren we er helemaal klaar voor.
  En zo gebeurde... Op 29 /06/17 , nét 37 weken, nét goed voor een thuisbevalling, kwam Lotta ter wereld! Thuis, lekker warm, in de stilte, op eigen tempo, met Sofie en Dr. Niek , Doula Louise en mijn man Lander natuurlijk.
  Na 8 maand kan ik nog steeds terecht bij alle vroedvrouwen voor heel veel(soms absurde) vragen die een moeder wel heeft bij een eerste kindje!
  Nog steeds een zeer warm dankbaar gevoel bij de begeleiding, de hulp, de rust en toewijding van deze vroedvrouwen.
  DANKJEWEL!!!!!!

 • #10

  Ellen Buelens (zaterdag, 17 maart 2018 20:47)

  Ik wou gewoon even laten weten dat jullie top zijn! Niet alleen voor de deskundige bijstand zowel voor, tijdens als na de bevalling. Maar ook voor het luisterend oor dat jullie bieden wanneer de dingen niet zo lopen zoals je het in gedachten had. Jullie werken met zo’n aanstekelijk enthousiasme! Ik kan jullie alleen maar bedanken voor alles! Merci �

Vroedvrouwenpraktijk 'de Oever'

Blankenbergse Steenweg 14D

8000 Brugge

BE21 9730 0243 1603

Afspraken en vragen

Bellen kan van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 18u naar jouw persoonlijke vroedvrouw

Wachtdienstnummer (24/24, 7/7)

Voor dringende vragen en diagnose arbeid

050684775