Gastenboek

Willen jullie graag andere ouders warm maken voor de begeleiding van een vroedvrouw?

Delen jullie graag jullie ervaringen rondom de cursus 'Actief bevallen', de prenatale consultaties, de begeleiding tijdens de geboorte van jullie baby, de postnatale zorgen, babymassage,...

 

Laat dan hier een berichtje achter...

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Marjolein (donderdag, 22 december 2016 18:31)

  De vroedvrouw...
  Een synoniem hiervoor zou 'mijn redder in nood' kunnen zijn! Alle zaken waarover we als kersverse ouders twijfelden konden we bevragen zonder veroordeeld te worden. Wetende dat we altijd beroep konden doen op haar gaf ons al een geruster gevoel.
  Ondanks dat ik dacht te weten wat borstvoeding inhield bleek de extra hulp broodnodig. Deels door Yakina geef ik ondertussen, totaal onverwachts, reeds meer dan 9 maand borstvoeding..

  Wetende dat ik nu nog steeds met ons zoontje van 9 maand nog steeds terecht kan bij jullie... Geweldig!

  Bij iedere zwangere vriendin doe ik een ellenlang pleidooi voor een (lactatiedeskudinge) vroedvrouw!

 • #2

  Maria & Michael (vrijdag, 23 december 2016 11:54)

  Superbegeleiding van deze vroedvrouwen! Zonder hen zouden we met onze handen in ons haar gezeten hebben. Niet alleen na de geboorte, maar ook maanden nadien staan ze nog steeds paraat en mogen we met al onze vragen bij hen terecht. Een dikke pluim voor de vroedvrouwen, 't is een ongewaardeerde job, maar ze zijn zo belangrijk!

 • #3

  Lieselot Vervaeck (vrijdag, 23 december 2016 16:43)

  De keuze voor een thuisbevalling is niet evident maar na kennis gemaakt te hebben met de oever en vroedvrouw(en) was er geen twijfel meer mogelijk.
  Dankzij de interessant leerrijke cursus die we vooraf volgden, op een warme en persoonlijke manier gebracht, wisten mijn man en ik wat we konden verwachten maar belangrijker nog, wat wel en niet paste in ons geboorteplan! De vroedvrouwen laten je hier bewust over nadenken zonder dat er een juist of fout is. Het feit dat de vroedvrouwen van onze wensen op de hoogte waren, was een hele geruststelling.
  Ik had het fantastische geluk om thuis te mogen bevallen. Samen met de vroedvrouwen en huisarts werd dit een heel bijzonder, mooi, intens en intiem moment. Zij maakten dit mede mogelijk en wij zijn hen ontzettend dankbaar! Ook de nazorg achteraf kunnen we alleen maar aanraden. Dank u!!!

 • #4

  Julie en jimmy (woensdag, 28 december 2016 14:04)

  Bedankt minke voor zoveel warmte, zoveel zorgzaamheid, waardevol advies, oprechte interesse, enorm fijne babbels (die ik zal missen)…Maar vooral bedankt om er te zijn als persoon...gelijk wanneer en gelijk met welke vraag. Met evenveel zorg en liefde als ware het je eigen kindje volgde je ons zoontje op!
  Je bent er 1 uit de duizend .
  Ik geef jullie zeker door aan al mijn zwangere vriendinnen

 • #5

  Virginie (donderdag, 29 december 2016 16:10)

  Begin 2016 mocht ik mijn dochtertje verwelkomen.
  Na het verblijf in het ziekenhuis was ik zo blij dat Yakina er was met haar tips rond de borstvoeding.
  Dankzij haar bleef ik er telkens opnieuw voor gaan (ook al was het soms erg lastig) en kreeg Ellis zoals ik het wilde borstvoeding tot ik terug ging werken.
  Ook de babymassage bij Minke was heerlijk genieten en een superleuke ervaring.
  Dankjewel hiervoor!
  Als ik ooit een tweede kindje krijg, doe ik zeker opnieuw beroep op jullie!

  Liefs, Virginie

 • #6

  Lotte en Dries (woensdag, 25 januari 2017 22:09)

  Zelfs een bijzondere situatie is voor hen niet teveel. Doordat ik zwanger was van een tweeling, werden de onderzoeken sowieso bij de gynaecoloog gedaan. Toch kon ik met al mijn vragen bij Minke terecht. Vragen over borstvoeding, over hoe een bevalling er kon uitzien, samen een geboorteplan bespreken, welke herbruikbare luiers te gebruiken, ... niets was teveel. Ik genoot ook enorm van de zwangerschapsyoga die aangeboden wordt en volgde een avond 'draagdoeken'. Zelf geboeid door het hele gebeuren voelde ik me enorm gesteund en werden we goed geïnformeerd. Zeker op onzekere momenten konden we bij haar terecht.Niet te onderschatten waardevol! Na de geboorte waren de huisbezoeken van enorm belang. Niet alleen voor het slagen van de borstvoeding, maar ook voor de tips and tricks en de morele ondersteuning. De babymassage was zalig zowel voor ons als voor de tweeling. Ook de begeleiding voor de voeding aan 6 maanden was heel goed en interessant. Kortom, niet anders dan lof, vooral omdat ze je op jouw maat begeleiden en een goeie begeleiding bij de borstvoeding van cruciaal belang is. Een echte ondersteuning die meer dan de moeite waard is, onmisbaar!

 • #7

  Lieselot (donderdag, 26 oktober 2017 13:46)

  Als je dochter 3 jaar geleden na 5 dagen ziekenhuis nog steeds niet goed drinkt aan de borst en je zoon 5 maanden geleden onverwacht beslist om thuis ter wereld te komen... als je dan 2 keer top-vroedvrouw Yakina aan je zijde hebt staan, dan heb je je kinderen de beste start gegeven die je voor kleintjes alleen maar kan dromen! x

 • #8

  Loes (maandag, 26 februari 2018 21:40)

  26 februari 2017 21u30: mijn water breekt. Het moment waar ik zo naar uitkeek was aangebroken.
  De arbeid die wou ik thuis doen, om de kans te krijgen alles zo natuurlijk mogelijk te doen verlopen.
  Snel even de wachtdienst bellen, want zoals het bij ons in de genen zit, kan het een snelle bevalling worden. Ik loop ondertussen nog vrolijk rond en heb gewoon ietwat rugpijn.
  Jana komt een uurtje later aan. Die rugpijn blijken weeën te zijn. Oeps wist ik niet. Jana is de rust zelve. Even voelen hoe de baby ligt. Baby ligt niet optimaal, het rugje zou best aan de andere kant liggen blijkbaar. Enkele oefeningen doen. De derde oefening gaat niet zo vlot, ik heb nu toch wel pijn. Even controleren: wow 9cm.
  WAT??? Snel beslissen, naar het ziekenhuis of thuisbevallen.
  Beslissing is snel genomen dan: ik weet niet hoe je dit moet tegenhouden in de auto, dan maar thuis.
  Snel Minke bellen en de dokter. Niet veel later zijn ze er. Ook de rust zelve.
  Die moeten dit gewoon zijn denk ik. Geeft wel vertrouwen.
  27 februari 2017: 00u49 kindje is geboren.

  BEDANKT voor de rust die jullie uitstraalden. Dit gaf me vertrouwen om onverwachts te kiezen voor een thuisbevalling.
  Ook bedankt voor de steun tijdens de borstvoeding die pijnlijk was en niet vlotte. Ik ben trots om te zeggen dat ik het mede hierdoor toch nog heb kunnen volhouden en met plezier heb gedaan/doe tot nu.
  BEDANKT BEDANKT BEDANKT

 • #9

  Nienke (maandag, 05 maart 2018 16:01)

  Waar zal ik beginnen? Klinkt het raar om te zeggen... 17 jaar geleden? Wanneer mijn kleinste broer thuis geboren werd samen met vroedvrouw Marieke en Dr. Niek? Het leek allemaal zo normaal, dacht ik als 8 jarig meisje. Een lieve mevrouw en dokter Niek die voor mama en broer zorgen en een knusse sfeer. Nu 17 jaar later stonden mijn man en ik voor de zelfde keuze : Zullen we voor ons 1e kindje maar beter de arbeid zo lang mogelijk thuis volhouden en daarna naar het ziekenhuis? Dat wordt wel vaker gezegd... Misschien is het toch wel veiliger... Tot ik bij 20 weken zwangerschap op gesprek ging met Sofie .. Dan kwam dat warme gevoel weer helemaal terug! Als snel rees de vraag bij ons : “en waarom dan toch niet thuis?”” Wat kan er mislopen?” het vertrouwen hadden we sowieso! Na een zeer fijne, warme cursus actief bevallen waren we er helemaal klaar voor.
  En zo gebeurde... Op 29 /06/17 , nét 37 weken, nét goed voor een thuisbevalling, kwam Lotta ter wereld! Thuis, lekker warm, in de stilte, op eigen tempo, met Sofie en Dr. Niek , Doula Louise en mijn man Lander natuurlijk.
  Na 8 maand kan ik nog steeds terecht bij alle vroedvrouwen voor heel veel(soms absurde) vragen die een moeder wel heeft bij een eerste kindje!
  Nog steeds een zeer warm dankbaar gevoel bij de begeleiding, de hulp, de rust en toewijding van deze vroedvrouwen.
  DANKJEWEL!!!!!!

 • #10

  Ellen Buelens (zaterdag, 17 maart 2018 20:47)

  Ik wou gewoon even laten weten dat jullie top zijn! Niet alleen voor de deskundige bijstand zowel voor, tijdens als na de bevalling. Maar ook voor het luisterend oor dat jullie bieden wanneer de dingen niet zo lopen zoals je het in gedachten had. Jullie werken met zo’n aanstekelijk enthousiasme! Ik kan jullie alleen maar bedanken voor alles! Merci �

 • #11

  Charlotte & Pieter (maandag, 09 juli 2018 17:59)

  Dit is ons verhaal...
  Onze keuze voor thuisbevalling was heel snel gemaakt.
  Ik ben een heel angstig persoon als ik in de buurt van ziekenhuizen, medische toestanden, bloed, naalden... terecht kom. Zwanger worden was altijd al onze grootste wens, maar daarvoor leerde ik eerst mijn angsten wat onder controle te krijgen met de nodige hulp.
  En toen was het eindelijk zo ver...! Een positieve zwangerschapstest! We namen na enkele weken contact op met vroedvrouwenpraktijk De Oever. Sofie, Minke, Emma en Yakina stonden telkens klaar met een luisterend oor, goede raad, geruststellingen. Zalig!
  Op 34 weken lag ons zoontje nog steeds in stuitligging. OEI! Grote paniek! "Wordt dit een keizersnede???" ... Vroedvrouw Sofie leerde ons oefeningen om de baby te doen draaien. Gouden tips! Op de 36-weken echo was ons 'ukje' gedraaid en lag hij dus goed! HOERA!
  En toen naderde de bevalling... Alles was mooi gepland. Het zwembadje, alle materiaal, een bed in de living. Vele kaarsjes om het gezellig en ontspannend te maken. Maar ons zoontje vond het veel te gezellig daarbinnen in mama's buik... Uiteindelijk 9 dagen 'overtijd' gegaan. Na enkele dagen 'overtijd' wilden ze in het ziekenhuis al een afspraak maken om de bevalling te laten inleiden. Onze plannen in het water... Opnieuw stelden de vroedvrouwen ons gerust. Ik mocht tot aan 42 weken zwangerschap thuis bevallen. Heb mij dan laten strippen door Minke. Alles voor de goede zaak: de thuisbevalling! Ik was daar superbang voor, maar zij stelde me helemaal gerust en uiteindelijk ging alles heel vlot tijdens het strippen. Sinds ik gestript was, zijn de krampen in mijn buik niet meer weggegaan en diezelfde avond rond 22u werden de lichte weeën zwaardere weeën. Rond 1u 's nachts duurden de weeën al 4 minuten en de tijd ertussen duurde maar heel kort. Minke opgebeld en zij vertrok meteen. Het zag ernaar uit dat ons zoontje niet al te lang op zich zou laten wachten. Helaas liep de bevalling niet zoals gepland.
  Na uuuuurenlang heel pijnlijke en lange weeën opvangen waren mijn man en ik OP. Ja het mag gezegd worden: ook de partner ziet af (niet lichamelijk, maar zeker wel mentaal!). De opening kwam héél traag op gang, maar de weeën bleven even heftig. Minke wist heel goed hoe groot mijn angst voor ziekenhuizen e.d. is, en heel voorzichtig wist ze me te overtuigen om toch maar naar het ziekenhuis te gaan. Ze ging mee en bleef ons actief steunen en begeleiden. Eens in het ziekenhuis aangekomen, bleek ik plots 8 cm opening te hebben! Waarschijnlijk door de autorit. Ik wou doorbijten zonder verdoving, want daar had ik heel veel schrik voor! Dokter Niek wou de bevalling leiden in het ziekenhuis, en zolang ik geen epidurale kreeg, zou dat ook lukken. Hij kwam meteen af. Na enkele uren doorgaan op automatische kracht en mij optrekkend aan de steunende woorden en krachtige blikken van mijn man, Minke en dokter Niek probeerde ik de pijn gewoon te doorstaan en te denken aan dat klein boeleke dat ik bijna in mijn armen kon houden. De opening bleef hetzelfde, mijn 'courage' was OP. Ik smeekte om epidurale verdoving, ondanks mijn angst. Minke en Niek bleven ons bijstaan. Dat gaf me een superveilig gevoel. Na 25 uren sinds de eerste echte wee, kwam onze Bruce eindelijk ter wereld!!!

  Als we het geluk mogen hebben om binnen enkele jaren terug zwanger te zijn, gaan we zeker opnieuw voor thuisbevalling. Ons vertrouwen in De Oever (en dokter Niek) is heel groot. We werden persoonlijk begeleid van zwangerschap t.e.m. bevalling, én daarna! Een hartverwarmende dankjewel <3

  Pieter, Charlotte en kleine Bruce °14/06/2018

 • #12

  Yoke (woensdag, 11 september 2019 11:23)

  Lieve Oever-vrouwen en Niek.

  Dankzij jullie kon ons derde kindje in een harmonische en magische sfeer thuis worden geboren.
  De energie die jullie elke dag aan anderen geven is werkelijk onbeschrijfbaar. En nog nooit eerder voelde ik me zo gesteund in mijn eigen kracht om een kindje op de wereld te zetten. Een levenservaring die mij op moeilijke momenten heel veel steun biedt.
  Het onbenoembare en ontastbare voelen jullie haarfijn aan. Voor, tijdens en na de bevalling.
  Elke stemming of emotie mag er bij jullie zijn en dat zorgt er voor dat je als mama het proces van zwangerschap en geboorte positief kan ervaren.

  Dankjewel om er te zijn voor alle mama's, baby's, brusje(s) en papa's.
  Jullie maken elke dag het verschil!

  Liefs, Yoke

 • #13

  Deze mail kregen we onlangs in onze mailbox van een koppel die de cursus 'actief bevallen' volgde (maandag, 16 december 2019 19:53)

  Hallo,

  Ik had beloofd om iets te laten weten :).

  Ons zoontje is geboren op 28/11.

  De bevalling is fantastisch goed verlopen.
  In de voormiddag had ik reeds weeën, maar ik ben steeds rustig gebleven en ben zelf nog naar enkele winkels geweest om de laatste dingen in orde te brengen. In de namiddag heb ik dan beginnen timen en had ik een uur aan een stuk om de 5 minuten een wee.
  Dan heb ik het verloskwartier gebeld. Ik mocht binnen de twee uur afkomen. Ik heb mij nog gedoucht en ondertussen had mijn partner tijd om naar huis te komen.

  We zijn heel rustig binnengegaan en waren in de arbeidskamer rond 16u.
  Toen had ik 1cm opening en zei de gynaecologe dat het waarschijnlijk nog eventjes ging duren.
  Na een half uur aan de monitor zijn mijn vliezen spontaan gebroken.
  Hierna kwamen de weeën heel snel na mekaar. Ik had toen 5 cm opening.
  Met hulp van massage en een kersenpitkussen in mijn rug en een koud washandje in mijn nek, kon ik ze iedere keer goed opvangen. Maar ze kwamen zo snel dat ik bijna niet meer kon bekomen tussenin.
  De gynaecologe is dan sneller gekomen dan verwacht, ik had bijna volledige ontsluiting.
  Om 19u40 ben ik binnengegaan in de verloskamer. En om 20u07 werd ons zoontje geboren.
  Zonder epidurale en zonder knip (enkel klein scheurtje).

  We willen jullie bedanken voor de goede lessen en vele info.
  Zonder jullie had ik het waarschijnlijk nooit geprobeerd om geen epidurale te nemen.
  Uiteindelijk ben ik nu wel heel trots op mezelf en merk ik dat ik heel snel herstel en dat ... het heel goed stelt.

  Vele groetjes,

Vroedvrouwenpraktijk 'de Oever'

NIEUW ADRES!:

Blankenbergse Steenweg 178

8000 Brugge

Nieuw rekeningnummer!

BE15 3631 8985 7130

Afspraken en vragen

Bellen tijdens weekdagen 08u30 tot 18u (vrijdag 17u) naar jouw persoonlijke vroedvrouw

Een mail sturen kan naar:

info@de-oever.be

Wachtdienstnummer (24/24, 7/7)

Voor dringende vragen en diagnose arbeid

050684775