Gastenboek

Willen jullie graag andere ouders warm maken voor de begeleiding van een vroedvrouw?

Delen jullie graag jullie ervaringen rondom de cursus 'Actief bevallen', de prenatale consultaties, de begeleiding tijdens de geboorte van jullie baby, de postnatale zorgen, babymassage,...

 

Laat dan hier een berichtje achter...

Reactie schrijven

Berichten: 7
 • #1

  Marjolein (donderdag, 22 december 2016 18:31)

  De vroedvrouw...
  Een synoniem hiervoor zou 'mijn redder in nood' kunnen zijn! Alle zaken waarover we als kersverse ouders twijfelden konden we bevragen zonder veroordeeld te worden. Wetende dat we altijd beroep konden doen op haar gaf ons al een geruster gevoel.
  Ondanks dat ik dacht te weten wat borstvoeding inhield bleek de extra hulp broodnodig. Deels door Yakina geef ik ondertussen, totaal onverwachts, reeds meer dan 9 maand borstvoeding..

  Wetende dat ik nu nog steeds met ons zoontje van 9 maand nog steeds terecht kan bij jullie... Geweldig!

  Bij iedere zwangere vriendin doe ik een ellenlang pleidooi voor een (lactatiedeskudinge) vroedvrouw!

 • #2

  Maria & Michael (vrijdag, 23 december 2016 11:54)

  Superbegeleiding van deze vroedvrouwen! Zonder hen zouden we met onze handen in ons haar gezeten hebben. Niet alleen na de geboorte, maar ook maanden nadien staan ze nog steeds paraat en mogen we met al onze vragen bij hen terecht. Een dikke pluim voor de vroedvrouwen, 't is een ongewaardeerde job, maar ze zijn zo belangrijk!

 • #3

  Lieselot Vervaeck (vrijdag, 23 december 2016 16:43)

  De keuze voor een thuisbevalling is niet evident maar na kennis gemaakt te hebben met de oever en vroedvrouw(en) was er geen twijfel meer mogelijk.
  Dankzij de interessant leerrijke cursus die we vooraf volgden, op een warme en persoonlijke manier gebracht, wisten mijn man en ik wat we konden verwachten maar belangrijker nog, wat wel en niet paste in ons geboorteplan! De vroedvrouwen laten je hier bewust over nadenken zonder dat er een juist of fout is. Het feit dat de vroedvrouwen van onze wensen op de hoogte waren, was een hele geruststelling.
  Ik had het fantastische geluk om thuis te mogen bevallen. Samen met de vroedvrouwen en huisarts werd dit een heel bijzonder, mooi, intens en intiem moment. Zij maakten dit mede mogelijk en wij zijn hen ontzettend dankbaar! Ook de nazorg achteraf kunnen we alleen maar aanraden. Dank u!!!

 • #4

  Julie en jimmy (woensdag, 28 december 2016 14:04)

  Bedankt minke voor zoveel warmte, zoveel zorgzaamheid, waardevol advies, oprechte interesse, enorm fijne babbels (die ik zal missen)…Maar vooral bedankt om er te zijn als persoon...gelijk wanneer en gelijk met welke vraag. Met evenveel zorg en liefde als ware het je eigen kindje volgde je ons zoontje op!
  Je bent er 1 uit de duizend .
  Ik geef jullie zeker door aan al mijn zwangere vriendinnen

 • #5

  Virginie (donderdag, 29 december 2016 16:10)

  Begin 2016 mocht ik mijn dochtertje verwelkomen.
  Na het verblijf in het ziekenhuis was ik zo blij dat Yakina er was met haar tips rond de borstvoeding.
  Dankzij haar bleef ik er telkens opnieuw voor gaan (ook al was het soms erg lastig) en kreeg Ellis zoals ik het wilde borstvoeding tot ik terug ging werken.
  Ook de babymassage bij Minke was heerlijk genieten en een superleuke ervaring.
  Dankjewel hiervoor!
  Als ik ooit een tweede kindje krijg, doe ik zeker opnieuw beroep op jullie!

  Liefs, Virginie

 • #6

  Lotte en Dries (woensdag, 25 januari 2017 22:09)

  Zelfs een bijzondere situatie is voor hen niet teveel. Doordat ik zwanger was van een tweeling, werden de onderzoeken sowieso bij de gynaecoloog gedaan. Toch kon ik met al mijn vragen bij Minke terecht. Vragen over borstvoeding, over hoe een bevalling er kon uitzien, samen een geboorteplan bespreken, welke herbruikbare luiers te gebruiken, ... niets was teveel. Ik genoot ook enorm van de zwangerschapsyoga die aangeboden wordt en volgde een avond 'draagdoeken'. Zelf geboeid door het hele gebeuren voelde ik me enorm gesteund en werden we goed geïnformeerd. Zeker op onzekere momenten konden we bij haar terecht.Niet te onderschatten waardevol! Na de geboorte waren de huisbezoeken van enorm belang. Niet alleen voor het slagen van de borstvoeding, maar ook voor de tips and tricks en de morele ondersteuning. De babymassage was zalig zowel voor ons als voor de tweeling. Ook de begeleiding voor de voeding aan 6 maanden was heel goed en interessant. Kortom, niet anders dan lof, vooral omdat ze je op jouw maat begeleiden en een goeie begeleiding bij de borstvoeding van cruciaal belang is. Een echte ondersteuning die meer dan de moeite waard is, onmisbaar!

 • #7

  Lieselot (donderdag, 26 oktober 2017 13:46)

  Als je dochter 3 jaar geleden na 5 dagen ziekenhuis nog steeds niet goed drinkt aan de borst en je zoon 5 maanden geleden onverwacht beslist om thuis ter wereld te komen... als je dan 2 keer top-vroedvrouw Yakina aan je zijde hebt staan, dan heb je je kinderen de beste start gegeven die je voor kleintjes alleen maar kan dromen! x

Vroedvrouwenpraktijk 'de Oever'

Blankenbergse Steenweg 14D

8000 Brugge

BE21 9730 0243 1603

Afspraken en vragen

Bellen kan van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 18u naar jouw persoonlijke vroedvrouw

Wachtdienstnummer (24/24, 7/7)

Voor dringende vragen en diagnose arbeid

050684775