Voor iedereen zijn veiligheid vragen we  jullie  onderstaande  te lezen en te respecteren als we elkaar ontmoeten: 

  1. Zwangeren zijn nog steeds welkom voor consultaties en de vroedvrouwen komen nog steeds aan huis. 
  2. Kan de consultatie online dan verkiezen we dit boven een live contact.
  3. Indien je hoest, koorts hebt, ziek bent of contact had met Covid-positieve personen vragen we vriendelijk ons eerst telefonisch te contacteren zodat we samen en in overleg met huisarts kunnen bekijken of een huisbezoek nodig is.  Laat ons ook weten als er andere mensen in het gezin ziek zijn, ook als het kinderen zijn. 
  4. Wie een cursus gestart is wordt persoonlijk verwittigd over hoe het verder moet. Wie ingeschreven is in een toekomstige cursus vragen we even geduld te hebben. Ook voor ons is het afwachten en elke week herevalueren wat kan en niet kan.  Hiervoor kijken we naar de richtlijnen van onze beroepsorganisatie.  Van de babymassage en "Actief bevallen" cursus is een online reeks gemaakt die je op eigen tempo thuis kan volgen. 
  5. Komen we  op huisbezoek dan help je ons met  een flesje handalcohol aan je voordeur te plaatsen.  Zo kunnen we de handen ontsmetten bij het binnen en buiten gaan.
  6. Kom je op consultatie:
  • Was of ontsmet je handen bij aankomst. 
  • Graag een mondmasker dragen
  • De hoes van ons verzorgingskussens is verwijderd - breng je handdoek mee of gebruik papier
  • Handdoekjes aan lavabo voor éénmalig gebruik of gebruik papier

Stel geen zwangerschapsconsultaties uit! Elke 4 weken een controle is en blijft belangrijk. We merken op dat er steeds meer vrouwen zijn die voor lange tijd niet op raadpleging kunnen. Jullie zijn van harte welkom. Vroedvrouwen zijn bevoegd om zwangerschappen op te volgen.  Bel voor een afspraak! Ook postnatale opvolging blijft belangrijk! Bel ons, maak een afspraak. We  blijven bereikbaar en kunnen ook online heel veel voor jullie  betekenen  

Ondertussen merken we ook, waarschijnlijk door angst rond het Corona virus, dat we meer vragen krijgen rondom bevallingen in het geboortehuis of thuis. En alhoewel we blij zijn met deze vraag, vinden we het belangrijk samen met jullie te kijken of dit de beste optie is.  Het is nuttig om via jullie gynaecoloog of via het ziekenhuis waar je gaat bevallen duidelijke informatie te vragen over de maatregelen in verband met het virus. Wat het praktisch inhoudt in verband met jouw/jullie verblijf daar.  Geloof niet alles wat er (online) gezegd wordt, maar vraag gefundeerde uitleg.  Met die info kunnen wij uitleg geven over hoe we werken en wat jullie van ons mogen verwachten.

Op de website vinden jullie alvast de praktische en financiële gegevens over bevallen thuis en in het geboortehuis.  

Vroedvrouwenpraktijk 'de Oever'

Blankenbergse Steenweg 14D

8000 Brugge

Nieuw rekeningnummer!

BE15 3631 8985 7130

Afspraken en vragen

Bellen tijdens weekdagen 08u30 tot 18u (vrijdag 17u) naar jouw persoonlijke vroedvrouw

Een mail sturen kan naar:

info@de-oever.be

Wachtdienstnummer (24/24, 7/7)

Voor dringende vragen en diagnose arbeid

050684775