Voorbereiding op de bevalling… Do you really need it?

 

Alhoewel bevallen een heel natuurlijke gebeurtenis is en wij instinctief weten hoe ons lichaam met bevallen moet omgaan, geloven we dat een goede voorbereiding noodzakelijk is.  In onze dagdagelijkse cultuur komen wij als jonge mensen nog maar weinig met bevallen en het opvoeden van kinderen in contact.  Vaak is de geboorte van onze eigen baby onze eerste echte ervaring met het geboorteproces.  

 

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je minder angst hebt tijdens de bevalling en dat je bewuster weet waaraan je jou kan verwachten en hoe je met het hele geboorteproces kan omgaan.  Weten wat er komen zal, brengt enige vorm van rust maar ook zelfvertrouwen in jezelf en in het gebeuren.  Op het moment van de arbeid  is er geen tijd meer om je voor te bereiden op wat komen gaat en jou "aan te leren" wat nodig is. Tijdens de bevalling moet je jou volledig kunnen overgeven aan het proces van de weeën en de geboorte van jullie baby.

 

 Er zijn verschillende vormen van voorbereiding: individueel of de groepscursus "Actief bevallen", zwangerschapsyoga of de nieuwe trend: HypnoBirthing®

 Alle vormen kunnen gecombineerd worden, afhankelijk van jullie eigen behoeften en wensen 

Vroedvrouwenpraktijk 'de Oever'

Blankenbergse Steenweg 14D

8000 Brugge

BE21 9730 0243 1603

Afspraken en vragen

Bellen tijdens weekdagen 08u30 tot 18u (vrijdag 17u) naar jouw persoonlijke vroedvrouw

SMS wordt niet beantwoord

Wachtdienstnummer (24/24, 7/7)

Voor dringende vragen en diagnose arbeid

050684775