Postnatale kinesitherapie

Na een zwangerschap en geboorte is het belangrijk om je spieren terug te versterken. Met name de bekkenbodem en de dieperliggende spieren in de onderbuik. Heel belangrijk is om dit op een rustige manier te doen met respect voor je eigen lichaam.

 

In de praktijk worden groepslessen gegeven om jouw herstel te bevorderen en je kracht weer op te bouwen. De oefeningen die gegeven worden zijn gebaseerd op de meeste recente richtlijnen rondom bekkenbodemreëducatie. In eerste instantie worden jouw bekkenbodemspieren versterkt. Naar het einde van de reeks worden de oefeningen zwaarder en komen de buikspieren aan bod. Na het volgen van de sessies kan je in overleg met de kinesisten terug starten met je favoriete sport.

 

De oefeningen worden afwisselend gegeven door drie kinesisten: Charlotte Lanckriet, Elisa Behaeghel en Ellen Catry. Naast een kinesist is er altijd één van ons vroedvrouwen aanwezig.  Wij zijn er om je baby te troosten waar mogelijk en verloskundige vragen te beantwoorden.

 

De postnatale oefeningen bestaan uit acht opeenvolgende lessen van één uur, elke week op dinsdagochtend. Je volgt een hele reeks, telkens op hetzelfde uur. Afhankelijk van je startdatum start je om 09u15 of om 10u30. Je mag starten als je minstens 4 weken bevallen bent.

 

Om deel te nemen heb je een voorschrift nodig van jouw arts (huisarts, gynaecoloog).  Op het einde van de cursus krijg je van onze kinesisten een getuigschrift.  Hiermee krijg je een deel van het inschrijvingsgeld door je ziekenfonds terugbetaald.


Contactgegevens kinesisten

(enkel voor vragen tijdens het verloop van de cursus en verdere opvolging, inschrijven via info@de-oever.be)

Ellen Catry

Populierendreef 4

8310 Assebroek

0498 500 007

www.kinepraktijk.com

info@kinepraktijk.com

Elisa Behaeghel

Westmoere 46

8490 Snellegem

0477 194 069

elisabehaeghel@hotmail.com


Vroedvrouwenpraktijk 'de Oever'

NIEUW ADRES!:

Blankenbergse Steenweg 178

8000 Brugge

Nieuw rekeningnummer!

BE15 3631 8985 7130

Afspraken en vragen

Bellen tijdens weekdagen 08u30 tot 18u (vrijdag 17u) naar jouw persoonlijke vroedvrouw

Een mail sturen kan naar:

info@de-oever.be

Wachtdienstnummer (24/24, 7/7)

Voor dringende vragen en diagnose arbeid

050684775