Bevallen in je eigen vertrouwde omgeving

Geboorte is een normaal, natuurlijk en gezond proces.  

Vrouwen weten instinctief wat ze moeten doen en baby's verdienen de kans om op een zachte manier geboren te worden.

 

Thuis bevallen geeft je lichaam en je baby de beste kans om op een heel bewuste en natuurlijke manier te bevallen.  In je eigen vertrouwde omgeving, samen met je partner, vroedvrouwen en/ of een huisarts.  

Door de jaren heen hebben wij een expertise opgebouwd en zijn we getraind om koppels bij het thuis bevallen te begeleiden.

 

In je eigen omgeving voel je je thuis: je kent hier elke geur, elke kleur en elk geluid.   Je doet er wat je zelf wil.  Je kan er in de douche of in bad.  Je hebt volledige bewegingsvrijheid, kiest zelf je houding waarin je wenst te bevallen  Sommige vrouwen kiezen ervoor om in bad te bevallen (kan je eventueel huren) of op de baarkruk…  Het is er rustig en ontspannen en dat is het allerbelangrijkste bij een bevalling.  Zo kunnen je hormonen optimaal hun werk doen.

 

Tijdens je zwangerschap word je voorbereid op een thuisbevalling.  Je komt regelmatig bij ons op controle en je kan verschillende cursussen volgen: zwangerschapsyoga, cursus "Actief bevallen", HypnoBirthing®…  Rond de 30-32 weken krijg je van ons een lijstje met materiaal die je moet verzamelen.  Op 36 weken komen we op huisbezoek.  We bespreken hierin jullie wensen, controleren nog eens of jullie dossier helemaal in orde is en overhandigen jullie de wachtdienst zodat jullie altijd 24/24u iemand van onze praktijk kunnen bereiken.

 

Thuis bevallen is een liefste wens.  Een veilig keuze.  Er bestaan veel misvattingen over de thuisbevalling.  Bij een normaal verloop van de zwangerschap houdt een thuisbevalling geen enkel verhoogd risico in.  Daar zijn wij en ook heel wat onderzoeken van overtuigd.   We hebben alle medische materiaal bij ons om in te grijpen indien nodig.  Alles verpakt in handig meeneem-formaat.  Om een thuisbevalling veilig te houden wordt ook elke vrouw aan een risicoselectie onderworpen.  Dit gebeurt aan de hand van de "Nederlands Verloskundige Indicatielijst".  Bij twijfel wordt overleg gepleegd met de gynaecoloog en kan het alsnog gebeuren dat de bevalling in het ziekenhuis plaatsvindt.

 

Ook de dagen nadien  omringen we jullie met de beste zorgen en komen we elke dag bij jullie langs.  Er wordt heel veel zorg en tijd besteed aan de borstvoeding en we werken volgens de recentste inzichten van  "moeder en baby vriendelijke zorg".