Vanaf januari 2020!

Een warme en rustige plek om te bevallen, op jouw eigen manier, met de liefdevolle ondersteuning van jouw partner, de aanwezigheid van een vroedvrouw van de Oever, dokter Niek of dokter Lut en eventueel jouw doula.  Dat willen we je aanbieden in ons geboortehuis.

 

Met het oprichten van het geboortehuis in Brugge komt een jarenlange droom in vervulling.  Onze zoektocht naar een plaats en de overtuiging om hier werkelijkheid van te maken werd vooral beïnvloed door de grote vraag van koppels naar een thuisbevalling buiten onze regio maar waarbij we door de afstand hen moesten teleurstellen.  Door de oprichting van het geboortehuis kan nu iedereen bij ons terecht die (ondanks de afstand) op zoek is naar een natuurlijke manier van baren! Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom koppels bevallen in een geboortehuis verkiezen boven een thuis- of ziekenhuisbevalling.  De keus of reden is aan jullie.  

 

Het concept is vrij eenvoudig. Eenmaal je goed in arbeid bent kom je naar het geboortehuis.  Afhankelijk van de afstand tot de geboortepraktijk kan dit voorafgegaan worden door een bezoek aan huis om daar reeds de arbeid te begeleiden.  Het geboortehuis is uitgerust met alle faciliteiten om tijdens de geboorte zo veel mogelijk in te spelen op jullie noden.  Zo is er een professioneel bevallingsbad aanwezig, een douche, toilet, tweepersoonsbed, co-sleeper voor de baby, baarkruk,… Na de geboorte kunnen jullie nog even rustig bekomen en na een paar uur vertrekken jullie naar huis waar wij of een vroedvrouw uit jullie buurt jullie verder zullen opvolgen.  

 

De voorwaarden om in het geboortehuis te bevallen zijn dezelfde als de voorwaarden voor een thuisbevalling.  Dat wil zeggen dat je zwangerschap, arbeid en bevalling een normaal verloop moeten kennen. Tijdens de zwangerschap kom je regelmatig bij ons op controle en bereiden we je voor op een natuurlijke geboorte. 

 

Het geboortehuis is gelegen in Sint-Pieters, Brugge en op minder dan 5 minuten rijden van het AZ Sint-Jan.  

 

Voel je de behoefte om nog meer te weten te komen rondom deze begeleiding of wensen julie graag het geboortehuis eens te bezichtigen?   Laat dan niet na om één van de vroedvrouwen te contacteren en meer info te vragen.  We verwelkomen jullie graag.